Äänelläsi on merkitystä EU-vaaleissa

EU-vaalit järjestetään 9. kesäkuuta 2024. Ennakkoäänestys päättyy 4.6. Vaalit ovat tärkeät meille suomalaisille, koska Euroopan parlamentin päätöksenteossa on paljon asioita, joilla on vaikutuksia elämisen edellytyksiin Suomessa. Ja myös meille Äänekoskella.

Tiedossa on, että tulevalla EU kaudella on käsittelyssä monia meille suomalaisille tärkeitä ja etenkin myös turvallisuutemme liittyviä asioita. EU:n päätöksenteolla on myös kauaskantoisia merkityksiä mm. ruuantuotantoomme ja elämisen edellytyksiimme. Erityisesti ilmastonmuutokseen vastataan parhaiten järkivihreydellä, johon pystyy vaikuttamaan suomalainen päättäjä!

Päätöksen tekijöitä tarvitaan, jotta pystytään turvaamaan suomalaisen ruuan tuotanto, metsien hoito. Nämä kaikki vaikuttavat merkittävästi myös meidän äänekoskelaisten arjessa. Monen alueemme ison yrityksen ja monen perheen talouden kivijalka on riippuvainen  elintarvike- ja metsäteollisuuden tuotannosta. Siitä että tuotteita saadaan tuotettua ja kaupan.

Eu- jäsenyyden hyödyt näkyvät myös arjessa. Monet EU:n toiminnan kautta saadut tukieurot vaikkapa kylien kehittämiseen, yritystoiminnan tukemiseen ovat tulleet käyttöön EU-jäsenyyden kautta. Maakunnan kehittämiseen tarkoitetusta vapaasta rahoituksesta suurin osa tulee Euroopan Unionilta.

Tässä syitä miksi Europarlamenttivaaleissa on tärkeä äänestää.

Tarvitsemme ryhdikkäämmän Eurooppan, joka rakentaa kriisinkestävyyttä, turvallisuutta ja omavaraisuutta. Suomalaisen tehtävä Euroopan parlamentissa on edistää suomalaista etua, vapautta kotona ja voimaa maailmalla

Keskustalla on erinomaiset ehdokkaat europarlamenttivaaleissa.  Kansanedustaja Petri Honkonen tuntee erinomaisesti Keski-Suomen joka kolkan ja on tehnyt paljon vaikuttajana asioita Äänekosken eteen. Honkonen on myös ministerikaudellaan ollut EU asioiden kanssa tekemisissä.

Europarlamentaarikko Elsi Katainen Keski-Suomen naapurista Kuopiosta, on vahva kokenut monialaosaaja. Hänellä on hyvät verkostot europarlamentissa valiokunnissa ja kokemusta edistää meille tärkeitä asioita. Tunnen Elsin usean vuoden ajalta. Hän on vahva vaikuttaja ja kuuntelee ihmisiä ja heiltä tulevia näkemyksiä aidosti. Hän ei pelkästään kuuntele, vaan vie myös määrätietoisesti asioita eteenpäin. Hänestä voi myös sanoa, että hän tuntee meille äänekoskelaisille tärkeät asiat ja on erittäin sitoutunut tekemäänsä työhön. Europarlamentissa tarvitaan vahvaa näkemystä ja vastuullista tulevaisuuden rakentamaista. Siksi on tärkeää käydä äänestämässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *