Leila Lindell

Olen syntyperäinen äänekoskelainen ja kasvanut tehtaan varjossa. Mieheni myötä olen päässyt tutustumaan myös maaseudun arkeen ja elämään.

Olen työskennellyt useiden osakeyhtiöiden hallituksissa ja sitä kautta saanut myös uudenlaista näkökulmaa kunnan päätöksentekoon. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajuuden kautta minulla on ollut mahdollisuus olla kehittämässä koko Keski-Suomea.

Haasteita pelkäämätön asenne sekä halu ja kyky oppia uutta ovat auttaneet minua luottamustehtävissäni. Tasavallan presidentti myönsi minulle joulukuussa 2017 maakuntaneuvoksen arvonimen.

Koulutus

Erikoislääkintävoimistelija
Johtamisen erikoisammattitutkinto JET
Hyväksytty hallitusjäsen puheenjohtaja HHJ pj

Luottamustehtävät

Kunnalliset

Äänekosken kaupunginhallituksen jäsen
Äänekosken kaupunginvaltuuston jäsen

Maakunnalliset

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja

Järjestölliset

Keskustan Keski-Suomen piirin varapuheenjohtaja
Keskustan Äänekosken paikallisyhdistyksen sihteeri
Eläkeliiton Äänekosken yhdistyksen puheenjohtaja

Leilasta sanottua

”Tunnen Leilan usean vuoden ajalta ja hän on mielestäni erittäin asiantunteva, toimelias ja aikaansaava sekä myös oikein mukava ihminen. Leila näkee äänekoskelaisten kannalta tärkeät asiat kokonaisuuksina, on määrätietoinen tavoitteiden eteenpäin viejä ja uskaltaa tarttua kehittämistä vaativiin asioihin!
Leilan kokemus kunnallisessa, maakunnallisessa ja valtakunnallisessa potitiikassa ovat hänen vahvuudet tulevaisuuden Äänekoskea rakentaessamme”

Laura-Liisa Hyytiäinen

 

 


 

“Leila on asian ytimessä. Älykäs, aikaansaava ja laaja-alaisesti perehtynyt asiantuntija. Tarkkanäköinen tekijä, joka ymmärtää ongelmien juuria. Leila hahmottaa suuria asiakokonaisuuksia ja syy-seuraus suhteita ja osaa soveltaa ymmärrystä yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen käytännössä. Leilan näkemys varmistaa, että poliittiset päätökset eri tasoilla ovat laaja-alaisesti kestäviä. Suosittelen Leilaa lämpimästi”

Maarit Kiiskinen

 


   ”Leila on aktiivinen, ystävällinen
ja hoitaa ihmisten asioita sydämellä.”


Anneli Jäätteenmäki

 

 


”Rohkea vaikuttaja, jolla on erinomaiset verkostot vaikuttamiseen. Kun tarvitset apua, Leila auttaa.”
Esko Uusitalo


”Leila on aktiivinen toiminnan nainen, jolla on rohkeutta tarttua epäkohtiin ja ajaa tärkeinä pitämiään tavoitteita määrätietoisesti toteutukseen. Suosittelen häntä lämpimästi!”


Sirkka-Liisa Anttila

 

 

 


“Yhteisten asioiden hoitamisessa korostuvat hyvät ihmissuhdetaidot: Se kuinka huomioidaan muut läsnäolijat ja kohdellaan ihmisiä tasapuolisesti – osana meidän porukkaa. Leilalle tämä on myötäsyntyistä. Hän toimii niin, että kaikki pelaavat, eikä kukaan jää sivustalle istumaan.
Luottamushenkilönä hän on määrätietoinen, kokonaisuuksia hyvin hahmottava, eteenpäin menevä päättäjä, jolla on erinomaiset taidot ja verkostot kunta-asioidenhoitamiseen. Kokemuksen tuoma varmuus asioiden hoitamisessa näkyy. Poliitikkona Leilalla on kyky saada asiat liikkeelle.”


Satu Koskinen

K-S Sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen


“Tunnen Leilan yli kymmenen vuoden ajalta politiikan eri tehtävistä. Puheenjohtajani ja työparini hän oli viisi vuotta. Leila on yhteistyökykyinen, kuunteleva ja sovitteleva poliitikko, joka huomioi myös ihmiset mielipiteiden takana. Arvostan Leilan kykyä panna asioita tapahtumaan. Hän ei pienistä vastoinkäymisistä hätkähdä. Leila elää vahvan vaikuttajanaisen arkea pitäen huolta, että ihmisten välinen yhdenvertaisuus ja huolenpito toteutuvat ja että poliittiset päätökset ovat vastuullisia, oikeudenmukaisia sekä sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä. Leilan huumori ja elämänmyönteisyys ovat politiikan suola.”


Pauliina Maukonen-Kärkkäinen


“Tutkiva. Osaava.  Luotettava.
Leila ottaa selvää asioista ennen kokouksia.”


Kaija Vasko


 Opin tuntemaan Leilan Keskustan puoluehallituksen monina vuosina. Hän on yhteistyökykyinen ja tunnollinen tekijä. Ystävällinen ja rakentava. Leilalle keskustalainen maailmankuva on selkänoja, jota vasten päätökset peilautuvat.”


Annika Saarikko
kansanedustaja