Tiedotusta Seniori hyvinvointineuvolasta tarvitaan monipuolisesti lisää.

Keski-Suomen hyvinvointialue on tiedottanut, että Seniori hyvinvointineuvolatoiminta on laajentunut myös Äänekosken alueelle.

Hyvinvointialueen nettisivuilla (hyvaks.fi) kerrotaan, että Seniori hyvinvointineuvola tarjoaa ennaltaehkäiseviä ja kokonaisvaltaisia palveluita, tukemaan ikäihmisten  hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä. Neuvolassa rohkaistaan löytämään omat voimavarasi itsellesi mielekkään ja aktiivisen arjen ylläpitämiseksi. Tavoitteena on ennaltaehkäistä ja tunnistaa ikääntyvän terveysriskejä, tukea turvallista ikääntymistä omassa kotiympäristössä ja vahvistaa palveluiden saantia oikea-aikaisesti.

Tiedotteessa kerrotaan, että ”Seniorin hyvinvointineuvolan toimintamuotoja ovat: Matalan kynnyksen ajanvarauksettomat vastaanotot, joissa voit keskustella esimerkiksi ravitsemukseen, uneen, liikkumiseen, aivoterveyteen ja mielen hyvinvointiin liittyen. Voit saada myös ohjausta sähköisten sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön. Kohtaamispaikat ja tapahtumat terveys- ja hyvinvointiteemojen ympärillä. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä kuntien, yhdistysten ja seurakuntien kanssa. Osassa kuntia 68-vuotiaat saavat kutsun kokonaisvaltaiseen seniorin hyvinvointitarkastukseen. 68-vuotiaitten hyvinvointitarkastuksissa esitietona käytetään Omaolon hyvinvointitarkastusta, jonka täyttämiseen saat ohjeet kutsukirjeen mukana. Yksilöllinen neuvonta ja ohjaus oman terveydentilasi ja hyvinvointisi edistämiseksi. Voit olla yhteydessä alueesi hoitajaan puhelimitse.”

Eläkeliiton Äänekosken yhdistyksen vuosikokouksen mielestä on erittäin tärkeää, että ohjautuminen tällaiseen palveluun olisi oikea-aikaista ja ikäihminen olisi aidosti keskiössä. Olisikin tärkeää, että toiminnalla löydettäisiin ne palvelun tarvitsijat, jotka eivät ole itse syystä tai toisesta hakeutuneet tarvitsemiinsa palveluihin ja yhteystiedot on helposti löydettävissä. Lisäksi tällaisesta tärkeästä palvelusta tulisi jalkauttaa tietoa ikäihmisille myös muuta kautta kuin nettisivut. Tässä jalkauttamistyössä eläkeläisjärjestöt voivat olla hyvä apu omien toimintojensa yhteydessä.

Leila Lindell

puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *