Älä luo pelkoa, luo toivoa!

Kevään 2033 eduskuntavaalikampanjoiden osalta minulla on Yksi toive ehdokkaille – ottakaa uudistajan lippu tiukasti käteenne ja älkää tyytykö pitämään esillä asioita, joita kaikki muutkin toistavat. Ottakaa vahva tulevaisuusote, erottukaa teemoilla ja myönteisellä otteella. Älkää luoko pelkoa, luokaa toivoa.

Vaikka tuleva eduskuntakausi tulee olemaan julkisessa taloudessa tiukkaa, meidän on yhdessä silti mahdollista etsiä uusia ratkaisuja ja toimintamalleja, jotka ovat nykyistä parempia ja taloudellisimpia toteuttaa.

Erittäin tärkeää on muistaa eduskunnan tärkein tehtävä, lainsäädäntötyö, eikä määrärahojen jako yksittäisiin kohteisiin. Tavoitteen on oltava kirkas.

Kokemuksesta tiedän vaalityön olevan vaativaa. Siksi ei saa olla ehdokas toinen toista vastaan. Kaikkia ehdokkaita ja erilaisia näkemyksiä on kunnioitettava. Erilaisista näkemyksistä ja niiden syistä on hyvä keskustella rakentavasti.

Ehdokkaan on tärkeä pystyä omassa toimintalinjassaan yhdistämään optimismi ja pessimismi sekä turvallisuus. Optimistina on esitettävä kestäviä ratkaisuja meitä koetteleviin ongelmiin, mutta pessimistiltä tulee lainata toimintatavaksi hyvä riskien tunnistuskyky.

Kuluvalla eduskuntakaudella meidät on yllättänyt pandemia, Venäjän Ukraina-hyökkäys ja energian hinta.

Meidän on pystyttävä paremmin tunnistamaan nurkan takaa uhkaavat riskit ja siksi Jari Halttusen kaltaisen henkilön saaminen eduskuntaan 2023 eduskuntavaaleissa on tärkeää meille äänekoskelaisille ja keskisuomalaisille. Jarilla on kokemusta ja näkemystä politiikasta ja turvallisuudesta. Hän tuntee poliisina ihmisten arjen realiteetit ja riskit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *