Yhdessä olisimme enemmän – seurakunnassakin!

Syksy lähenee ja samoin seurakuntavaalit. Ne pidetään 20.11. Ehdokasasettelua varten pitää perustaa valitsijayhdistys.

 

Meille Äänekoskella on tulossa useita valitsijayhdistysten listoja. Mielestäni meillä seurakunnassa olisi hyvä päästä samanlaiseen yhdessä tekemisen malliin kuin Viitasaarella. Siellä on päätetty yhdessä mennä samaan malliin kuin edellisissä vaaleissa, eli perustaa eri puoluetahojen yhteinen laajapohjainen ”lista” nimeltään ”Yhdessä olemme enemmän”.

 

Tämä tarkoittaisi Äänekosken seurakunnassa sitä, että ei olisi erillisiä vaalilistoja vaan kaikki on samalla listalla.

 

Viitasaaren Seurakunnassa tämä on toiminut päättäjien palautteen mukaan oikein hyvin ja kaikkien on ollut helppo toimia valtuustossa yhteisen seurakunnan eteen.

 

Kysyä voikin, eikö meilläkin Äänekosken seurakunnassa olisi jo aika päästä samaan, sillä yhdessä olemme enemmän. Tässä olisi hyvä puoli myös, että seurakuntalaiset pääsisivät suoraan päättämään ketkä kirkkovaltuustossa istuvat, ilman suhteellisen vaalin koukeroita. Seurakunnankin tarvitsee uudistua ja edistää sen strategian mukaan avoimia ovia! Olisiko jo nyt aika muuttaa ajattelua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *