Peloton nainen periferiasta Anne Kalmari maa- ja metsätalousministeriksi

Anne Kalmari omaa pitkän meriittilistan etenkin maa- ja metsätalousasioissa. Hän on aina halunnut tehdä asioita yhdessä ja yhteistyöllä.  Anne on aina ollut innostaja ja aktivoija. Hän ei ole etukäteen luovuttanut ja miettinyt, pystyykö suunniteltuja asioita toteuttamaan, vaan hän on alkanut toteuttaa ja saanut siten muutkin mukaan. Jälkeenpäin on sitten huomattu, että asiat ovat tapahtuneet.

Maa- ja kotitalousnaiset, Maaseutunuoret, Killerin hallitus, OP, Kalatalouden keskusliitto, Keski-Suomen Maitokunta, Keskustanaiset, Ruokaryhmä, Kotitalouden tukiryhmä, Puralankylän Erämiehet sekä kyläyhdistystoiminta ovat tuoneet hänelle syväluotaavan osaamisen maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan asioista. Hän tuntee kentän äänen ja tarpeet.

Eduskunnassa Anne Kalmarin rakkaimpia toimia on ollut maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajuus, jossa hän on toiminut 5 vuotta oltuaan sitä ennen valiokunnan jäsenenä 10 vuotta.

Anne Kalmari on toiminut myös Euroopan neuvoston kestävän komitean varapuheenjohtajana.

Anne Kalmari toimi myös harvaan asutun maaseudun parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajana sekä eduskunnan ruokaryhmän ja lähiruokakerhon perustajana ja puheenjohtajana.

Kalmarin kädenjälki näkyy seuraavissa asioissa: Valtioneuvoston periaatepäätös kotimaisista kestävistä julkisista ruokahankinnoista, alkuperämerkintöjen paraneminen elintarvikkeissa, maaseudun tie- ja tietoliikenneyhteyksien parantaminen parlamentaaristen suositusten pohjalta, opintotukipalautuskokeilu harvaan asutulla alueella, suomalaisen ruuantuottajan aseman parantaminen elintarvikeketjussa. Hän on luotsannut läpi kaksi kansalaisaloitetta. Toisella hän on varmistanut metsien kestävän käytön monipuolisine hakkuumahdollisuuksineen ja toisella vesihuollon säilymisen kotimaisissa julkisissa käsissä.

Metsätalous tarvitsee nyt vahvaa kielitaitoista osaajaa, koska EU pyrkii viemään meiltä metsäpäätöksenteon. Luotamme siihen, että Kalmari pystyy pitämään päätöksenteon kotimaisissa käsissä ja pystyy hankkimaan sektorille yleisen hyväksyttävyyden.

Suomalaisen ruuantuotannon säilymiseksi tarvitaan nyt vahvaa osaajaa. Kalmari on näyttönsä antanut. Keskustanaisten Keski-Suomen piiri tukee Anne Kalmaria varauksetta maa- ja metsätalousministeriksi mikäli ministerivaihdos tulee.

 

Keskustanaisten Keski-Suomen piirin johtokunta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *