On tärkeää turvata potilaiden hoito Keski-Suomessa

Jos sairaala Nova ja keskisuomalainen erikoissairaanhoito halutaan säilyttää nykytasolla, tarvitaan selkeää yhteistä tahtotilaa

Sairaala Novan rakentaminen oli Keski-Suomelle päätös, joka turvasi muun muassa vaativan hoidon tulevaisuuden maakunnassamme. Eniten siitä kuitenkin hyötyi Jyväskylä, jolle sairaanhoitopiiri rakensi vuokralle perusterveydenhuollon tilat. On myös muistettava, että vanhan sairaalan peruskorjaus olisi tullut maksamaan niin ikään merkittävästi, sillä laskelmien mukaan se oli kalliimpi vaihtoehto kuin uudisrakennus.

Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa 13.12.21 todetaan osuvasti ”Kunnat käyttivät sairaanhoitopiirissä isännän ääntä, mutta ottivatko ne päätöksillään aidosti vastuuta Keski-Suomen tulevaisuudesta? Toivoa sopii, että moni asia ei ole jäänyt tuuliajolle. Ja että työpaikkoja ja valtion rahaa ei menetetty kovin valtavasti.”

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa. Tammikuun aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueille päättäjät, joilla on tärkeitä asioita ratkaistavana. Ennen oli ennen, mutta nyt on nyt. Aluevaltuutettujen pitää uskaltaa ottaa opiksi menneistä virheistä ja rakentaa Keski-Suomen hyvinvointialueesta toimiva ja kaikkia tasapuolisesti palveleva. Aluevaltuuston pitää pystyä etsimään ratkaisuja yhdessä keskisuomalaisen väestön parhaaksi. Olen valmis tähän yhteistyöhön.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *