Miksi lähdin ehdokkaaksi aluevaaleihin?

Pyydän luottamustanne päästä työskentelemään ensimmäiseen Keski-Suomen aluevaltuustoon. Tiedämme hyvin, että alku on aina kaikessa tekemisessä hirveän tärkeää, sillä nyt luodaan linja vuosikymmeniksi.

Lähtökohdat uuden kehittämiselle ovat positiiviset. Keski-Suomi on tämän hetken tiedon mukaan saamassa hieman enemmän rahoitusta hyvinvointialueelle kuin se nykyisellään käyttää.

Keskisuomalaisena päättäjänä isoin maakunnallinen saavutukseni on ollut saada kehittää Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä potilas ensin ajattelulla merkittäväksi toimijaksi sairaanhoitopiirien keskuudessa sekä myös Sairaala Novan rakentaminen.

Sairaala Novan rakentaminen oli Keski-Suomelle päätös, joka turvasi muun muassa vaativan hoidon tulevaisuuden maakunnassamme. On myös muistettava, että vanhan sairaalan peruskorjaus olisi tullut maksamaan niin ikään merkittävästi, sillä laskelmien mukaan se oli kalliimpi vaihtoehto kuin uudisrakennus. Uudet nykyaikaiset ja turvalliset tilat ovat tilat ovat vetovoimatekijä henkilöstön saatavuuteen.

Koen, että minulla on osaamista ja taitoa kuunnella. Ennen kaikkea minulla on kykyä hahmottaa isoja kokonaisuuksia. Olen koko työ- ja poliittisen urani aikana pyrkinyt ja päässyt korjaamaan ja kehittämään asioita. Olen tehnyt sitä työtä aikaisemmin mm. lääkintävoimistelijana sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, esimiehenä ja kuntoutuksen kehittäjänä sekä markkinoinnissa kuntoutuslaitoksessa sekä laatuasiantuntijana kuntayhtiössä. Koko laajan kentän haasteet ja tarpeet on minulle tuttuja. Kokemus on opettanut mikä toimii ja mikä ei. Virheistäkin on opittava.

Kunnallisella sektorilla olen toiminut puheenjohtajana Äänekoskella kaupunginhallituksessa, valtuustossa ja lautakunnissa. Maakunnallisella tasolla toimin pitkään Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajana. Näin kuntoutuksen ammattilaisena mikä onkaan tärkeämpää kuin kuntalaisten toimintakyky, terveys ja turvallisuus.

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa. Tammikuun aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueille päättäjät, joilla on tärkeitä asioita ratkaistavana. Ennen oli ennen, mutta nyt on nyt. Aluevaltuutettujen pitää uskaltaa ottaa opiksi menneistä virheistä ja rakentaa Keski-Suomen hyvinvointialueesta toimiva ja kaikkia tasapuolisesti palveleva. Aluevaltuuston pitää pystyä etsimään ratkaisuja yhdessä keskisuomalaisen väestön parhaaksi. Olen valmis tähän yhteistyöhön.

Ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona 12.1.22. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022. Nämä ovat historialliset aluevaalit. Ensimmäistä kertaa pääsemme ottamaan kantaa siihen, miten sosiaali- ja terveydenhuoltoa, pelastustoimea ja oppilashuoltoa toteutetaan.

On ratkaisevan tärkeää, mitä tulevan hyvinvointialueen valtuusto päättää. Avaan itselleni tärkeitä teemoja nettisivuillani blogeissani ja mielipidekirjoituksissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *