Äänekoski-ilmiö – onko sinun kuntasi kehittyvä vai näivettyvä?

Ympäri Suomen mietitään parhaillaan kiihkeästi, kuinka kuntien elinvoimaa voitaisiin edistää. Äänekoskella strategiatyötä tehdään uudella tapaa, sillä päättäjät ovat haastaneet työhön mukaan kaikki kuntalaiset Äänekoski-ilmiön nimissä.

”Äänekoski-ilmiö” -sivusto antaa kaupunkilaisten äänelle alustan ja kannustaa osallistumaan päätöksentekoon. Strategiatyössä kurkotetaan kuuden vuoden päähän ja mietitään, minne haluamme päästä. Kuntalaiset voivat kertoa, mitä ihmisten, kuntatalouden ja ympäristön hyvinvointi edellyttää vuonna 2028 ja mitkä teemat meitä ohjaava perille. Päättäjät sitten hyväksyvät strategian ja ohjaavat kuntaa oikeaan suuntaan.

Monelle tulee Äänekoski-ilmiöstä ensimmäiseksi mieleen metsäteollisuuden investoinnit ja biotalous. Äänekoski-ilmiö on kuitenkin myös paljon muuta: se on Äänekosken postitiivisten palveluiden tuomista esiin ja heikkojen lenkkien tiedostamista ja korjaamista. Koska kuten tiedämme, kaupungilla on erittäin tärkeä rooli tuottaa elinvoimaa vahvistavia fasiliteetteja.

Äänekoski on tehnyt viimeisten vuosien aikana rohkeita tulevaisuuteen suuntautuneita päätöksiä esimerkiksi investoimalla liikuntapaikkoihin. Sillä, että kuntalaisia aktivoidaan ottamaan kantaa, osallistumaan ja pitämään huolta itsestään, on myös merkittävä kansantaloudellinen merkitys. Vierivä kivi ei todellakaan sammaloidu – siksi mm. kuntalaisten liikuntamahdollisuuksiin panostaminen kannattaa. Näin vahvistetaan niin pito- kuin vetovoimaakin.

Vain rohkeilla tulevaisuuteen suuntautuvilla päätöksillä edesautamme kotikuntamme kehittymistä ja ehkäisemme näivettymistä. Meillä ei ole varaa jäädä lepäämään laakereillemme.

Kuntalainen – sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten Äänekoskelle käy. Näivetytäänkö vai kehitytäänkö?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *