Keskellä olemiselle on tilaus

Keskusta on aikoinaan perustettu poistamaan pelkoa huomisesta, joka tällä hetkellä meitä kaikkia nyt huolettaa.

Koronakriisin myötä on selvinnyt, että maailmassa talous on yhteinen ja markkina-alueena hyvin laaja. Siinä maailmassa tarvitsemme välttämättä niitä kaupunkiseutuja, jotka pystyvät tuossa kilpailussa pärjäämään ja myös elinvoimaista maaseutua.

Jotta maamme pysyy paremmin pystyssä ja menestyy yhtenäisenä, meidän on pidettävä huolta oman maamme ihan kaikista alueista. Kunnissa tämä tarkoittaa koko kunnan alueiden huomioimista päätöksenteossa.

Keskustan ykköspilari kivijalassa on meille kaikille suomalaisille yhteinen: ”Yhteiskunnan tärkein peruspilari on keskinäinen luottamus.” Tarvitsemme toinen toistemme ymmärtämisen ja yhteistyökyvyn vahvistamista. Keskustalainen ajattelumalli on tällä hetkellä yhä tärkeämpi.

Asioiden tarkastelu vain oman edun ja eturyhmän kautta voi saada aikaan, että hukkaamme mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää.

Keskustalaisuuteen liittyy vahvuuksia ja painotuksia mitä muilla ei ole, esimerkiksi ihmisen ja luonnon kestävä kumppanuus, vahva kansanvallan korostus, hajautetun yhteiskunnan voimavarojen tunnistaminen, henkiset ja inhimilliset arvot materialismia vastaan sekä ihmisen sisäisen kukoistuksen vahvistaminen sivistyksen määritelmänä.

Keskellä olemiselle on tilaus. Suomalaiset tarvitsevat vaihtoehdon oikeiston ja vasemmiston väliin. Puolueen nimi ei ole sattumaa. Ei ole hävettävää ymmärtää eri näkemyksiä ajassa, jossa liian moni vetää äärimmäistä rajaa ihmisten, asioiden ja maiden välille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *