Kestävyys – mitä se tarkoittaa Äänekoskella?

Yhä useamman kuntavaaliehdokkaan puheissa tulee tänä keväänä näkymään toive kestävyydestä – niin minunkin. Haluan olla rakentamassa kestävämpää Äänekoskea, mutta mitä se tarkoittaa?

 

Mielestäni tarvitsemme kestävyyttä:

· Talouteen – pidetään se tasapainossa.

· Hyvinvointiin – tärkeitä ovat sujuva arki, laadukkaat palvelut ja turvallisuus.

· Ympäristöön – minulle tärkeitä ovat lähiluonto, lähiliikuntapaikat, siisteys ja hiiliviisaus.

· Sivistykseen – tarvitaan panostusta koulutukseen, kehittymiseen ja kauniimpaan keskustelukultuuriin.

Puheiden lisäksi tarvitaan tietenkin konkreettisia tekoja. Kuntapäättäjien on oltava etenkin pienempien puolella, ja kestävää päätöksentekoa tarvitaan kaikkien meidän hyvinvointimme turvaamiseksi.

 

Talous on väline, jonka päämääränä on hyvinvointi. Koronakriisi horjuttaa niin talouden kuin hyvinvoinninkin tasapainoa. Nyt pahimman kriisin aikana keskitymme ensi sijassa turvaamaan ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Uusi tasapaino on kuitenkin pystyttävä pitämään myös kaupungin taloudessa, jotta tiemme on kestävä, ja pystymme talousvälineen avulla luomaan hyvinvointia tulevaisuudessakin.

 

Lasten ja perheiden hyvinvointia parantavia tekoja:

 

· Kotihoidon tuen kuntalisä on otettava käyttöön.

· Koulunmäen Koulujen peruskorjaukset tehtävä kestävä kehitys ja opetuksen tarpeet huomioiden.

· On tärkeää, että Äänekoski panostaa pienryhmiin erityistä tukea tarvitseville lapsille. Ryhmäkoot eivät saisi ainakaan alaluokilla muutenkaan ylittää 20:a.

· Myös koulutoimen inkluusion voisi ottaa uudelleen tarkasteluun. Muutaman oppilaan takia koko luokka voi olla levoton. Samalla oppimishaluisten oppiminen vaikeutuu, kun erityistä tukea vaativat oppilaat vievät opettajien ajan

 

Olen keskitien kulkija ja pidän äänestäjieni puolta kokonaisuuden huomioiden. Kannustetaan kaikkia äänestämään ja näytetään äänien voima. Katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen, luotetaan ihmisen vapauteen ja vastuullisuuteen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *