Keskustan valtuustonryhmän puheenvuoro kesäkuu 2020

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kuulijat

 

Äänekosken kaupungin vuoden 2019 tilinpäätös ja talouden toteuma on olosuhteet huomioiden toteutunut oletettua paremmaksi.

Kun huomioidaan olosuhteet ja verrataan Äänekosken tilinpäätöstä ja tulosta Keski-Suomen muihin kuntiin tuloksemme on parhaasta päästä taitaa olla jopa paras.

Vuoden 2019 aikana valtuustolla oli päätettävänä tulevaisuuden kannalta isoja asioita. Äänekoski on investoinut rohkeasti ja satsannut tulevaisuuden tekemiseen.

Negatiivinen asia oli, että kunnallisverojen ja valtionosuuksien tuotto väheni lähes miljoonan ja myös yhteisöverotuotto oli peräti -11,6 prosenttia heikompi kuin vuonna 2018.

Tilinpäätöstä tarkastellessa ja tulevaa suunnitellessa on hyvä muistaa myös koko kunnan alueen tasapainoinen kehittäminen. On tärkeää pitää koko kunta; Konginkangas, Suolahti, Sumiainen ja Äänekosken vireät kylät elinvoimaisina – unohtamatta Äänekosken keskustaajamaa. Yhteistyö järjestöjen ja kyläyhdistysten välillä on voimavara ja sitä kannattaa hyödyntää.

Arvoisa puheenjohtaja

Keskustan valtuustoryhmä kantaa huolta investointien korkeasta tasosta suhteessa kaupungin tuotto puoleen. Investointitasolle ja myös toimintakuluille on tärkeää asettaa katto tuleville vuosille budjettia suunnitellessa. Erityisen tärkeää on myös Keskustaryhmän mielestä talousasioiden suunnittelussa ottaa pitemmän aikavälin suunnittelu käyttöön erityisesti investointien osalta

Keskustan ryhmä kiittää kaupunginjohtajaa, virkamiehiä ja työntekijöitä työstä ja toivottaa rentouttavaa kesälomaa ja työniloa tulevalle syksylle. Toivomme, että tarkka ja kestävä taloudenpito ja tulokselliset hyvinvointia lisäävät toimet jatkuvat tulevaisuudessakin. koronakriisin ajasta huolimatta. Olemme valmiit hyväksymään tilinpäätöksen. Hyvää kesää.

 

Leila Lindell

valtuustoryhmän puheenjohtaja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *