Älä anna populismin harhauttaa

Älä anna populismin harhauttaa!

Tiedotusvälineet ovat olleet ja tulevat olemaan lähiviikkoina pullollaan vaaleihin liittyviä kannatusmittauksia ja vaalien tulosten ennakointia. Äänestäjien ratkaisuja johdatellaan gallupein, moni haluaa olla voittajan puolella. Varsinainen sisältö siitä mitä kukin puolue todellisuudessa ajaa unohtuu.

Edellisissä eduskuntavaaleissa Keskusta oli teemalla Suomi kuntoon. Lähtötilanne Kokoomuksen johtaman hallituksen jäljiltä, jossa olivat myös SDP, KD, Vasemistoliitto ja Vihreät, oli todella vaikea. Talous oli kuralla ja lähtötilanne Sipilän hallituksella oli saada Suomi konkurssin partaalta nousuun.

Keskustan johdolla on tehty, mitä viime vaaleissa luvattiin. Suomi on laitettu kuntoon. 140 000 perheessä arki on muuttunut, kun ainakin toinen vanhemmista on saanut työtä. Työllisyyden kasvun myötä julkinen talous on vihdoinkin tasapainossa. Talouden oikenemisen myötä on myös tehty tekoja kaikista heikompiosaisten puolesta. Takuueläkettä on korotettu kolme kertaa, lääkekattoa laskettu ja pienimpiä sairaus- ja vanhempainpäivärahoja korotettu yhteensä noin sadalla eurolla kuukaudessa.

Osa suomalaisista odotti Keskustalta enemmän ja nopeammin. Nyt vasemmistopuolueet SDP, VAS, Vihreät meuhaavat ylisuurilla lupauksillaan ja eivät kerro millä me suomalaiset heidän lupaamansa asiat pystymme rahoittamaan. Tästä syystä äänestäjän on oltava varuillaan ja myös tarkkana. Huhtikuun vaaleissa ratkaistaan Suomen tulevaisuus. Myös se onko elämää ja millaista maaseudulla ja kehäkolmosen ulkopuolella.

Nyt kun julkinen talous on kunnossa, Keskusta haluaa kohentaa lapsiperheiden asemaa ja vanhushoivaa, korottaa takuueläkettä ja vahvistaa perusturvaa.

Onkin välttämättömyys, että edelleen panostettaisiin työllisyyden vahvistamiseen, koska se on paras tapa pitää huolta hyvinvointiyhteiskunnasta ja rahoittaa myös meille kaikille tärkeä sosiaaliturva. Joka kerta, kun 35 000 suomalaista pääsee töihin, syntyy vähintään miljardi euroa hyödynnettäväksi palveluihin kuten pienten lasten kouluarkeen tai poliisien määrän kasvattamiseen. Tästä syystä Keskusta pitää työllisyydestä huolehtimista seuraavankin hallituksen kärkitavoitteena.

Keskusta on puolueista ainoa, joka haluaa pitää koko laajasta Suomesta huolta ja arvostaa kotimaista ruokaa. Tämän saavuttaminen edellyttää tekoja tasapainoisen aluekehityksen ja suomalaisen maatalouden puolesta.

Kevään vaalikeskusteluissa myös suomalaiset metsät ovat avainasemassa, josta saatava raaka-aine teollisuudelle on meille äänekoskelaisille ja koko Keski-Suomelle tärkeää. SDP:n ja vihreiden johdolla puunkäyttöä vähennettäisiin nykyisestä. Se tarkoittaisi metsistään elävälle Suomelle sellaista näköalattomuutta. Tätä ei voi hyväksyä.

Keskustalla on Keski-Suomessa 14 todella osaavaa eduskuntavaaliehdokasta. Mauno Vanhala on äänekoskelaisille tuttu lääkäri, työskentelihän kymmenisen vuotta täällä. Kansanedustaja Aila Paloniemi on suorittanut Äänekoskella lukion sekä kansanedustaja Petri Honkosen mummo ja vaari asuvat Äänekoskella. Heillä kaikilla on osaamista, verkostot sekä vahvat siteet ja halu vaikuttaa myös Äänekosken eteen.

On uusien Suomen arvoisten tekojen aika.

Leila Lindell

maakuntaneuvos

Äänekoski

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *