Kotiseurakunta kuuluu kaikille – seurakunta olemme me.

KOTISEURAKUNTA KUULUU KAIKILLE – Seurakunta olemme me!

 

Luterilaisessa kirkossa seurakuntalaiset, papit ja seurakunnan työntekijät päättävät asioista ja muodostavat yhdessä seurakunnan. Vaaleilla valittavien kirkkovaltuustojen sekä seurakuntaneuvostojen tehtävänä on linjata seurakunnan toimintaa, varojen käyttöä sekä tehdä tärkeimmät henkilövalinnat. Luottamushenkilöt myös valitsevat osaltaan koko kirkon korkeimman päätöksentekoelimen, kirkolliskokouksen jäseniä.

Sinä pystyt vaikuttamaan äänestämällä siihen ketkä päättäjät vaikuttavat missä hengessä omassa seurakunnassa toimitaan, välittyykö seurakunnasta toivo ja ilo, utsuuko se mukaan toimintaan eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä.

Seurakunnan jäseninä meillä on mahdollisuus vaaleissa vaikuttaa siihen, millaisen seurakunnan ja kirkon puolesta toimimme. Seurakunta toimii myös silloin kun me omassa lähiyhteisössämme niin kotona, työpaikalla, kuin naapurustossa toimimme lähimmäisten parhaaksi.

Yhtenä tärkeänä Seurakunnan tehtävänä on pitää huolta siitä, että yhteiskunnassa käydään keskustelua oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta. Meille tärkein ei ole se, joka huutaa lujimmin. Vaaditaankin  erityistä herkkyyttä kuulla häntä, joka enää vain vaikenee. Hauraiden ja haavoitettujen osallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on myös meidän kaikkien yhteinen asia. Kotiseurakunta on jumalanpalveluksen, kokemisen ja hyvän tekemisen yhteisö, jossa kelpaamme keskeneräisinäkin.

Myös lapset ja nuoret ovat tärkeitä seurakunnan jäseniä. Aikuisten velvollisuus onkin tukea ja rohkaista lasten ja nuorten osallistumista ja vaikuttamista seurakunnassa.

Tärkeää on myös tukea seurakuntatyössä eri-ikäisten yhteyksiä sekä kristillistä kasvatusta ja vähentää yksinäisyyttä. Erityisen tärkeää on myös tukea lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä parisuhteiden kestävyyttä ja ottaa huomioon lapsen etu.

Seurakunnan taloutta on hoidettava niin, että emme syö tulevien sukupolvien eväitä.

Kun seurakunnan tulevaisuutta suunnitellaan, on tärkeää tavoitella seurakuntalaisia palvelevaa ja hallinnoltaan kevyttä kirkkoa. On myös tärkeää tunnistaa kirkon työaloihin jakautuneen toimintatavan ongelmat ja rakentaa toimintaa seurakuntalaisten elämästä käsin.

Kirkon on oltava läsnä kaikkialla. Tarvitsemme seurakuntalaisten kokoontumista sanana ääreen ja työntekijöiden jalkautumista. Äänestämällä vaikutat.

 

Leila Lindell

 

seurakuntavaaliehdokas  – Seurakuntaväen lista Äänekoski numero 17

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *