Valtaa ja vastuuta kuntien kehittämiseen

Hallituksen esitys maankäyttö- ja rakennuslain muutoksesta, jolla sujuvoitetaan ja nopeutetaan kaavoittamista ja rakentamisen lupia on ollut eduskunnassa lähetekeskustelussa.

Lainuudistuksen myötä kunnat ovat saamassa enemmän valtaa, vastuuta ja harkintamahdollisuuksia oman alueensa kehittämiseen. Keskustalle byrokratian purku on tärkeä asia, jotta ihmiset arkea saadaan sujuvoitettua.

Yleiskaavoituksen muutokset  helpottaisivat rakentamista maaseudulla ja kylämäisillä alueilla.  Myös asemakaavoituksen muutokset sujuvoittaisivat rakentamista kaupungeissa ja muissa keskuksissa, 

Jo aiemmin tänä vuonna annettiin kuntien harkittavaksi kaavasta poikkeaminen luvan myöntämiseksi harkittavaksi. Muutoksen myötä rakentamisen ohjaus ei poistu vaan kunnat edelleenkin miettivät palvelutarjontaa ja järkevää yhdyskuntarakennetta. Kunnilla on snäin ollen mahdollisuus olla joustavampia ja reagoida tarpeeseen nopeammin.

Keväällä kuntavaaleissa valittavat  valtuutetut tulevat käyttämään demokraattista ohjausvaltaa. Kuntien osaamiseen ja valittaviin kuntapäättäjiin on  uskottava ja luotettava.

Ministeri Tiilikainen kertoi, että maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen pohjatyö on käynnistetty. Hän totesi myös, että oma projektinsa on ympäristöluvituksen yhden luukun periaate. Siihen liittyviä lakimuutokseia valmistellaan siten, että ne tulisi voimaan yhdessä maakuntauudistuksen kanssa.

Mielestäni on erittäin tärkeää, että maankäyttö- ja rakennuslakia uudistetaan ja siten samalla sujuvoitetaan kaavoitusta.

 

Leila Lindell

Keskustan kuntavaaliehdokas 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *