Huolenpitoa

Lukion rehtori Jaana Tanin kirjoituksessa otettiin kantaa kirjoitukseeni tuomalla faktoja, jotka näyttävät aivan erilaiselta kun niitä katsoo kuntalaisen sekä eri taholta tulleiden huolestuneiden yhteydenottojen pohjalta. Kuitenkin kumpikin tiedämme. että ongelmia on ja ne pitää pystyä ratkaisemaan. Näköjään koulutoimen ylin johto haluaa ummistaa silmänsä riskeiltä.

On totta, että tämän ajan ongelma ja haaste on, kuten Tani kirjoittaa koko yhteiskunnassa yhteisten pelisääntöjen puuttuminen tai välinpitämättömyys noudattaa niitä. Huonosti käyttäytymistä pidetään helposti perusoikeutena ja syrjäytymisuhka on todellisuutta. Tämä pätee myös opetussektoriin.

Nostin tammikuussa valtuustossa esille koulujen turvallisuusriskit ja työsuojelusuojeluun panostamisen tarpeet kysymysten muodossa. Ongelmat eivät ratkea sillä, että ne  lakaistaan maton alle, vaan esille nousevat ongelmat on otettava vakavasti ja etsittävä niihin yhdessä ratkaisut.
Koulun arki kertoo karun totuuden. Pahoinvointi kasvaa ja siihen on myös ennaltaehkäisevästi puututtava.

Olen edelleen huolissani ryhmäkokojen kasvamisesta ja samassa yhteydessä toteutettavasta erityisopetuksen intergraatiosta. Tarvitaan riskien analysointi etukäteen sekä perusteellista muutosjohtamisen suunnitelmaa. Muutoksen on oltava hallittua, eikä se saa olla virran mukana elämistä. On tunnistettava ja tunnustettava tosiasiat ja tarvittaessa muuttaa suunnitelmaa.

 

Leila Lindell

Keskustan kuntavaaliehdokas 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *