Lähde ehdokkaaksi kuntavaaleissa

Keskustalaisille on aina ollut tärkeää kotiseudun kehittäminen ja omien voimavarojen varaan rakentaminen. Tiedämme, että voima on paikallisyhteisössä, joka on ihmisille luonteva yhteisö. Keskustalaisina rakennamme kuntia, joissa hoidetaan kaikkien ihmisten asioita vastuuntuntoisesti ja joissa päättäjät ovat lähellä kuntalaisia

Kuntien roolin muutos haastaa meitä ottamaan vastuuta ja osallistumaan entistä enemmän lähiympäristön asioiden hoitoon. Kun raskaat sote-palvelut siirtyvät pois maakunnille, aikaa ja voimavaroja vapautuu muille tärkeille töille.

Kunnilla on  edelleenkin suorat vaalit, vahva verotusoikeus ja pitkä lista ihmisten kannalta keskeisiä tehtäviä ja palveluja: varhaiskasvatus, toisen asteen koulutus, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut, asuntorakentaminen, kaavoitus, työllisyyden ja elinkeinoelämän edistäminen, energia- ja ympäristöasiat ja myös paljon muuta.Juuri nämä tehtävät kutsuvat nyt  tekijöitä.

Kuntapäättäjät voivat nyt enemmän keskittyä ideoimaan ja tekemään ratkaisuja sen hyväksi, että alueen yritykset investoivat ja laajentavat toimintaansa ja että kunta houkuttelee uusia yrityksiä paikkakunnalleen.

Yhteistyö kuntalaisten, kunnassa toimivien yritysten sekä eri alojen lukuisten järjestöjen kesken on ratkaisevaa kunnan elinvoimaisuuden rakentamisessa.

Etenkin maankäytön ja kaavoituksen asioissa kuntien päätösvalta on vahvistunut. Esimerkiksi poikkeamisluvat on siirretty kokonaan kunnille Sipilän hallituksen toimesta. Tässä luotetaan siihen, että paikallisesta asiasta osataan päättää parhaiten paikallisesti.

Lisäksi maankäyttö- ja rakennuslakia uudistetaan, ja monia paikallista rakentamista sujuvoittavia uudistuksia on tulossa. Tämä vähentää turhaa byrokratiaa ja lisää kuntien elinvoimaa.

Onkin erittäin tärkeä tunnistaa  Äänekosken paikalliset  vahvuudet –  esimerkiksi  bioenergian, liikunnan, matkailun, kulttuurin mahdollisuudet ja alueen ihmisten erityisosaamisen hyödyntäminen. Kaikkia mahdollisuuksia on hyödynnettävä ennakkoluulottomasti.

Elämme ehdokashankinnassa nyt tärkeää aikaa. Yhteisten asioiden hoitoon tarvitsemme ihmisiä eri taustoista rohkeasti ja avoimin mielin. Ehdokkaiksi tarvitaan uusia tuoreita voimia ja kokeneita päättäjiä. Ota rohkeasti yhteyttä ja lähde mukaan ehdokkaaksi

Leila Lindell
Puheenjohtaja Keskustan Äänekosken kunnallisjärjestö ry
leila.lindell@aanekoski.fi
puh 040 3565 899

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *