Äänekoski tarvitsee lähipalvelut tulevaisuudessakin!

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen on kommentoinut hyvin ”Sanotaan, että koko Suomen pitävät lämpimänä Suomen Keskusta ja Golfvirta, niin suomalaisten suurkaupunkien ja maakuntakeskusten lähipalvelut tulee turvaamaan Keskusta ja etätyökulttuuri, molemmat monipaikkaisuuden kulmakiviä.”

Alueemme asukkailla on oikeus saada esim. lasten päivähoitopalvelut, koulutus sekä sosiaali- ja terveyspalvelut läheltä. On tärkeää, että meillä on kunnassa sosiaali- ja terveyspalveluasema sekä vanhusten hoidon ja palveluasumisen yksikköitä riittävästi. Niiden palvelut voivat kuitenkin olla erilaisia riippuen ihmisten tarpeista.

Alkanut vuosi on tuonut isoja muutoksia, kun Sote siirtyi hyvinvointialueille. Lähipalveluiden saavutettavuus tulee olemaan vahvasti tarkastelussa, kun Hyvinvointialueen palvelustrategiaa laaditaan siltä osin mihin ratkaisuihin päädytään niin kunnissa kuin hyvinvointialueella.

Lähipalvelut ovat hyvinvointialueen järjestämiä sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluja, sekä yhtäläisesti myös tarvittavilta osin yksityisen sektorin tuottamia palveluja. Tämän lisäksi kuntaan jää mm. sivistys-, päivähoito- ja liikuntapalvelut. Näiden kaikkien asema lähipalveluina on tärkeää pitää vahvasti perusteltuna, kun halutaan että elämä kodin lähellä korostuu.

On erittäin tärkeää, että ensihoidon ja pelastustoimen yhteistyön tulee olla saumatonta ja sujuvaa. Nykyinen palo- ja pelastusasemien verkosto on tärkeä säilyttää ja samalla turvata sopimuspalokuntien toiminta.

On tärkeää säilyttää myös oppilashuollon palvelut ovat kouluilla siten että ne toimivat tiiviissä yhteistyössä koulun kanssa. Perheiden palvelut kootaan perhekeskuksiin ja ne toimivat yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa.

Nykyisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen lisäksi käyttöön on otettava monipuolisesti uutta teknologiaa sekä lähellä olevia liikkuvia palveluja ja kotipalveluja. Esimerkkinä perheiden ja ikääntyneiden kotipalvelut.

Hienoa, että Äänekosken kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja aluevaltuutettu Jari Halttunen pitää näitä asioita erittäin tärkeinä myös valtakunnan päätöksentekoon. Hän tuntee poliisina alueen asukkaiden tarpeet, haasteet ja huomioi lähipalveluiden tarpeellisuuden. Turvallisuus on meille kaikille tärkeää. Äänekoskelaisina tarvitsemme lähipalvelut jatkossakin.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *